Social Selling työkalut - Tehokkaimmat työkalut sosiaaliseen myyntiin
686
post-template-default,single,single-post,postid-686,single-format-standard,bridge-core-2.9.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Tehokkaimmat Social Selling työkalut

Tehokkaimmat Social Selling työkalut

Sosiaalisen myynnin yksi tärkeimmistä tavoitteista on kehittää kommunikaatiota ja syventää suhteita asiakaskandidaattien kanssa myyntiprosessin vaiheiden välissä. Pääosaa onnistuvassa sosiaalisessa myynnissä näyttelevät pikemminkin vahva vuorovuovaikutus ja aito auttaminen kuin tekniset himmelit ja työkalut. Erilaiset sosiaaliset työkalut voivat kuitenkin parantaa merkittävästi prospektointia ja tehostaa toimintaa eri vaiheissa, kunhan taustalla on ensin suunnitelmallisuutta, sopivia sisältöjä ja systemaattista tekemistä.

Kokosin yhteen satojen ja satojen sovellusten joukosta muutamia joihin kannattaa ehdottomasti tutustua sosiaalisen myynnin toimintatapoja suunnilteltaessa. Jaoin sovellusten esittelyn kolmeen erilaiseen osioon, joista ensimmäisessä esiteltävät liittyvät prospektointiin ja asiakaskandidaattien tutustumiseen. Toisessa osiossa käydään läpi vahvemmin verkkosivujen kävijöiden konvertointiin ja liidien validointiin liittyviä sovelluksia. Kolmas osio taas keskittyy tapoihin ja työkaluihin, joilla kontaktoida ja kommunikoida asiakaskandidaattien kanssa tehokkaasti.

Kuuntelu ja Kartoitus – Päämääränä parempi prospektointi

Yksi sosiaalisen myynnin päätavoitteista liittyy parempaan prospektointiin ja erinomaiseen ennakkovalmistautumiseen ennen kontaktointia. Tavoitteena on varmistaa, että potentiaaliset asiakkaat ovat relevantteja ja kurkata ensin heidän mieltymyksiinsä, ennen kuin tehdään ehdotuksia tapaamiselle tai suunnitellaan syöksyä syvempään suhteeseen.

vainu, prospekti, liidi
Kotimainen Vainu.io on erinomainen työkalu kun tavoitteena on tuottaa tuottavia kontaktilistoja tai löytää otollisimmat kohderyhmät juuri oman organisaatiosi tarpeisiin. Nimensä mukaisesti Vainu tuotttaa vainuja erilaisista muutoksista määrittelemiesi kriteerien perusteella. Mitkä yritykset ovat vastikää nimenneet uuden markkinointijohtajan tai kenen liikevaihto on juuri nyt kovassa kasvussa? – Vainu tarjoilee automaattisesti vainut suoraan sähköpostiisi. Vainu ei kuitenkaan ole pelkkä vinkkikone, vaan yksi systeemin parhaista puolista on saatavilla olevat monipuoliset kohderyhmälistaukset eri kriteerein. Vainussa on ideksoituna kaikki pohjoismaiset verkkosivustot, joten mikäli esimerkiksi haluat luoda listan mitkä yritykset käyttävät Suomessa HubSpotia tai millä yrityksillä Vantaalla verkkokauppa ja viiden millin vaihto, Vainu tarjoaa tiedot tehokkaasti.
Mitä tekee? 
 • Vainussa on indeksoituna kaikki pohjoismaiset verkkosivut ja sovellus tarjoaa mahdollisuuden tuottaa kustomoituja kohderyhmälistoja ja vinkkaa vainuja määrittelemistäsi muutoksista automaattisesti sähköpostiisi.
Mihin kysymykseen vastaa? 
 • Mistä löytäisin kiinnostavia kohderyhmiä kontaktoitavaksi? Ketkä voisivat kiinnostua tarjoomastamme ja keneen minun kannattaisi olla yhteydessä?
sales navigator
Monen mielestä sosiaalisen myynnin sovelluksista suurin on LinkedIn ja sen nimenomaisesti myynnin tehokkaaseen tekemiseen suunniteltu Sales Navigator. Ilmaiseen LinkedIn sovellukseen verrattuna Sales Navigatorin avulla päästään käsiksi rikkaampaan liidilistauksen luomiseen ja kontaktoimaan myös kontakteja InMail viesteillä, jotka eivät ole vielä omassa verkostossasi. Lead Builder hakutyökalulla voit tehdä tarkkoja hakuja ja tallentaa liidit myöhempää kontaktointia varten liidilistallesi. Liidilistastasi muodostuu ikäänkuin omanlainen aikajana, joka muodostuu tallentamiesi henkilöiden päivityksistä, maininnoista, merkittävistä muutoksista ja keskusteluista eri ryhmissä. Sales Navigator tuottaa tallentamiesi liidien perusteella ehdotuksia myös muista samantyylisistä prospekteista jotka voisivat olla sinulle otollisia kontaktoitavaksi joko suoraan tai verkostosi jäsenen esittelyn kautta.
Mitä tekee? 
 • Linkedin’n myynnille suunniteltu tehotyökalu.
Mihin kysymykseen vastaa? 
 • Miten luoda lämpimiä liidejä Linkedinistä?
 • Mistä löytäisin tietoa ja taustoja kiinnostavista potentiaalisista päättäjistä?

Yksi suosikkisovelluksistani tällä hetkellä on ehdottomasti CrystalSovelluksen avulla saat verkkoinformaation perusteella tiedon, millainen vastaanottaja todennäköisesti on viestintätyyliltään, joka helpottaa oikean viestin laatimista vastaanottajalle. Mikäli DiSC -analyysi on tuttu tai olet muuten tutustunut erilaisiin käyttäytymismalleihin saat vielä enemmän irti sovelluksesta, mutta sovelluksen antamilla vinkeillä pääsee jo varsin hyvin perille millainen viestintätyyli on henkilölle ominaista. HUOM. Tämäkään sovellus ei ole kaikkivoipa, eikä kaikkia ohjeita kannata ottaa totuutena vaan pikemminkin ohjeellisena tai viitteellisenä. Sovelluksen yläreunasta saat informaation, kuinka tarkka analyysi kunkin henkilön kohdalla on.

Omituista kyllä, esimerkiksi itseni kohdalla, DiSC -analyysi osuu kohdalleen täydellisesti ja muutenkin olen huomannut tämän olevan yllättävän tarkka, jonka takia Crystal onkin ollut parin vuoden ajan yksi lempparisovelluksistani uusien tuttavuuksien kanssa. Lataa sovelluksen selaimen lisäosa (esim Chrome- kaupasta), niin pääset tutustumaan henkilön viestintätyyliin suoraan Linkedin profiilista.

Mitä tekee? 
 • Analysoi vastaanottajan persoonallisuuden ja viestintätyylin verkkoinformaation perusteella.
Mihin kysymykseen vastaa? 
 • Millaisella viestintätyylillä minun kannattaisi lähestyä vastaanottajaa? Mitä verbejä tai viestejä välttää?

 

google alerts, mention
Mikäli tavoitteenasi on tietää ketkä keskustelevat tuotteistanne somessa tai tuottavat somessa juuri sinua kiinnostavaa sisältöä, ovat Google Alerts & Mention mainioita työkaluja tarpeeseesi. Google Alerts tutkii tehokkaimmin tapahtumia verkkosivuilla, blogeissa ja muissa verkkosisällöissä, siinä missä Mention seuraa mainintoja somessa. Haluatko saada selville mitkä yritykset kirjoittavat kiinnostavasti aiheista joihin sinulla saattaisi olla sanottavaa tai ketkä keskustelevat Twitterissä juuri nyt tarpeista joihin sinulla voisi olla ratkaisu? Kokeile sovellusten avulla onko verkossa meneillään juuri nyt kiinnostava keskustelu tai kohderyhmä johon sinun kannattaisi olla yhteydessä.
Mitä tekee? 
 • Tuottavat hälytyksiä määrittelemiesi hakusanojesi perusteella.
Mihin kysymykseen vastaa? 
 • Ketkä puhuvat tuotteestani tai ovat oikeita kohderyhmiä joille tarjoilla kiiinnostavaa sisältöä somessa?

crowdfire

Crowdfire (tunnettiin ennen nimellä Just Unfollow) on mainio sovellus mikäli tavoitteenasi on tehostaa toimintaasi somessa ja löytää uusia kiinnostavia seuraajia. Sovelluksen avainhyödyt sosiaalisen myyynnin kannalta  liittyvät mielestäni uusien seuraajien löytämiseen ja helppoon hallintaan. Sovelluksen avulla voit esimerkiksi kopioida helposti sinua kiinnostavien seuraajien seuraajia tai etsiä kiinnostavia kavereita jotka keskustelevat samoista aiheista kuin sinä. Voit myös automatisoida viestintää uusille seuraajillesi tai ajastaa päivityksesi sopiviin ajankohtiin tai parhaaseen aikaan perustuen seuraajiesi aktiivisuuteen. Suosittelen asentamaan sekä puhelimeen, että Chromeen lisäosaksi.
Mitä tekee? 
 • Auttaa tehostamaan ja automatisoimaan toimintaa somessa, pääosin Twitterissä ja Instagramissa.
Mihin kysymykseen vastaa? 
 • Mistä lisää kiinnostavia seuraajia ja seurattavia? Kuka seurasi tai lopetti seuraamisen lähiaikoina?


Konvertointi ja kvalifiointi – kävijät käyttäjiksi ja tutki toimintaa taustalla.

Yksi suurimmista haasteista sosiaalisessa(kin) myynnissä on varmistaa, että potentiaalinen asiakas on aidosti kiinnostunut tarjoomastasi (Kvalifioitu liidi), kuin vasta ensi kertaa tarjoomaasi tutustuvasta tuttavuudesta (Liidi) tai ehkä vasta kohderyhmästä tai kontakteista joka voisi olla kiinnostunut tarjoomastanne (Prospekti). Puhutaan siis tehokkaasta liidien kvalifioinnista ja kävijöiden kääntämisestä käyttäjiksi (Konvertointi), johon maailmalta löytyy mainioita sovelluksia helpottamaan ajankäyttöä oikeisiin kohderyhmiin.

Korostan alustukseksi, että sosiaalisen myynnin tärkein tavoite on luottamuksen rakentaminen. Pidemmän aikavälin tehokkaimmat tavat tähän ovat aito auttaminen ja arvonluonti asiakaskandidaateille kiinnostavien keskustelujen kautta. Korostan asiaa siksi, koska varsinkin allaolevat työkalut antavat mahdollisuuden erilaiseen automatisointiin, jolla väärissä käsisssä voidaan myös tehokkaasti tuhota omat tarkoitusperät jos lähdetään ahnehtimaan automaattikaupanteon toivossa.

Verkkokaan ei tee sahanpurusta suklaata.  

Yksi suurimmista haasteista sosiaalisessa(kin) myynnissä on varmistaa, että potentiaalinen asiakas on aidosti kiinnostunut tarjoomastasi (Kvalifioitu liidi), kuin vasta ensi kertaa tarjoomaasi tutustuvasta tuttavuudesta (Liidi) tai ehkä vasta kohderyhmästä tai kontakteista joka voisi olla kiinnostunut tarjoomastanne (Prospekti). Puhutaan siis tehokkaasta liidien kvalifioinnista ja kävijöiden kääntämisestä käyttäjiksi (Konvertointi), johon maailmalta löytyy mainioita sovelluksia helpottamaan ajankäyttöä oikeisiin kohderyhmiin.
Korostan alustukseksi, että sosiaalisen myynnin tärkein tavoite on luottamuksen rakentaminen. Pidemmän aikavälin tehokkaimmat tavat tähän ovat aito auttaminen ja arvonluonti asiakaskandidaateille kiinnostavien keskustelujen kautta. Korostan asiaa siksi, koska varsinkin allaolevat työkalut antavat mahdollisuuden erilaiseen automatisointiin, jolla väärissä käsisssä voidaan myös tehokkaasti tuhota omat tarkoitusperät jos lähdetään ahnehtimaan automaattikaupanteon toivossa. Verkkokaan ei tee sahanpurusta suklaata.
Tämän sanottuani, kurkataan tarkemmin kiinnostavia kvalifiointivälineitä!
leadfeeder
Leadfeeder on kotimainen työkalu jonka avulla saat automaattisesti tiedot mistä yritykstä ja miten kauan kävijä on milläkin verkkosivullasi vieraillut. Sovellus syöttää lapaan valmiita ja pisteytettyjä liideja joiden avulla on helpompi  priorisoida kontaktointia ja koota tehokasta kohderyhmää kontaktoitavaksi. Voit muodostaa omia liidilistoja eri kriteerien perustella, ja määrittää kiinnostavimmiksi vaikka kävijät jotka viettivät aikaa tuotesivulla yli 2 min ja tulivat vaikkapa Twitteristä.Sovellus kertoo lisäksi kunkin yrityksen perustiedot ja yhdistämällä LinkedIn -tilisi, saat tiedon ketä yrityksestä tunnet tai kuka voisi vinkata virman vetäjälle. On hitusen helpompi saada relevantteja keskusteluja kun kiinnostus on olemassa.
Kaikista fiksuimmin Leadfeeder toimii tietenkin kun olet ensin tavoitellut tiettyä kohderyhmää ja saat sen jälkeen tiedon, onko kukaan kontaktoimistasi kohdeyrityksistä käynyt visiitillä ja kuinka kauan kukin viipyi. Kun saat tiedon,  että Yritys X on tarkkaillut tarjoomaasi minuuttikaupalla ja tunnet vielä kyseisen korporaation edustajan on aika luontevaa laittaa LinkedInin viesti ja jatkaa keskustelua kandidaattien kanssa ja kartoittaa tahtotilaa ja tarpeita tarkemmin.
Mitä tekee: 
Kertoo minkä yritysten edustajat ovat käyneet sivustollasi ja pisteyttää ja priorisoi liidit sivustoilla vietetyn ajan perusteella.
Mihin kysymykseen vastaa: 
Mistä tiedän mihin yrityksiin kannattaisi olla yhteydessä?
Minkä yritysten edustajat vierailevat sivuillamme ja ovat kiinnostuneita tarjonnastamme?
socedo
Socedo on vänkä epeli kun puhutaan tehokkaasta liidikonvertoinnista sosiaalisen median avulla (erityisfokus Twitterissä) ja kiinnostavien uusien kontaktien löytämisestä. Sovellus tarjoaa tietyiltä osin jopa automatisoidun konversioprosessin kiinnostavista kontakteista määrittelemästäsi kiinnostusten ja muiden kriteerien perusteella.
Sovelluksessa voidaan fiksusti määritellä tavoitellaanko inbound-markkinoijille tärkeitä kävijöitä omien sisältöjen pariin vai halutaanko aloittaa proaktiivisesti keskusteluja uusien tuttavuuksien kanssa. Tämän valinnan jälkeen (jota toki voi vaihdella aina tarpeen ja tavoitteen mukaan) sovellus tekee melko fiksuja ehdotuksia millä keinoin kontaktoida ja aloittaa keskustelu tai tarjota tuttavalle mahdollisuutta tutustua kiinnostavaan verkkosivustoosi tai -sisältöösi.
Sanotaan vaikka, että etsit sisältömarkkinointiguruja joille vinkata sovelluksestasi. Määritä halutut kriteerit ja hakusanat. Hyväksy haluamasi ehdotetut henkilöt. Socedo hoitaa loput keskustelunaloituksesta automaattisesti määrittämälläsi tavalla. Kuten muussakin sosiaalisessa toiminnassa, suosittelen tietysti olemaan mielummin läsnä tässä ja nyt, kuin automaattiviesti, häsä ja hys.
Mitä tekee: 
 • Auttaa löytämään uusia prospekteja somesta (Twitter & LinkedIn) määriteltyjen kriteerien perusteella ja mahdollistaa automatisoidun kvalifiointiprosessin.
Mihin kysymykseen vastaa: 
 • Mistä löytäisin parempia prospekteja?
 • Miten saisin apua kiinnostavien sosiaalisen median seurattavien kääntämisessä keskustelukavereiksi?

attach

Attach on tehokas työkalu jos tavoitteenasi on erityisesti selvittää miten materiaaliasi luetaan kun lähetät sen sähköisesti asiakaskandidaatille. Serviisi summaa visuaalisesti miten asiakkaan aika on kussakin kelmussa tai kohdassa käytetty ja montako kertaa kävijä on kurkkinut sisältöäsi.Jos haluat viedä identifiointia vieläkin pidemmälle, voit määrittää kirjautumisen ja kriteerit mitä asiakkaalta pyydetään (maili, yritys, nimi jne) kun hän kirjautuu linkin avulla ja tutkii tarjontaasi.
Jos vastaanottaja on tutkinut minuuttikaupalla hinnoittelusivua kannattaa varmaankin varmistautua tiukkoihin talouskysymyksiin. Jos taas kiinnostus lopahti kansikelmulla, kannattanee käydä uudelleen läpi ratkaisusi hyödyt. Mikäli sovellus saa sinut syttymään lataa myös näppärä Chromen lisäosa.
Mitä tekee: 
 • Näyttää miten lähettämääsi materiaalia luetaan ja kuinka kauan.
Mihin kysymykseen vastaa: 
 • Mistä tiedän mikä materiaalissani on vastaanottajaa kiinnostavaa?
 • Kuinka kauan vastaanottaja luki materiaalia ja milloin mitäkin sivua?
bitly
Bitly on yksi monesta linkkilyhentäjästä, mutta sepä onkin oranssi.Linkkien lyhentäminen on monelle somekäyttäjälle varsin tuttua, mutta kaikki eivät vieläkään hyödynnä sovellusten tarjoamaa analytiikkapuolta. Mistä kävijä tuli?Montako kertaa klikattiin? Minkä kautta tultiin? Missä linkkiäsi jaettiin? – Kaikki tämä saadaan saman katon alta kätevästi ja kivoina piirakka ja pylväsgraafeina. Itse suosin Bitlyä, koska se tarjoaa vastauksen kolmeen tärkeimpään; linkin kustomointi, riittävä analytiikka ja tyylikäs thumbnail (pikkukuva) jaettaessa somessa.
Mitä tekee: 
 • Lyhentää linkit ja antaa analytiikan kuinka linkkejäsi klikataan.
Mihin kysymykseen vastaa: 
 • Mistä kanavasta, maasta ja montako kertaa linkkiäni klikattiin?
 • Mistä saisin kustomoitavan linkin jonka takana olevan sisällön statistiikkoja voisin seurata yhdestä paikasta?
thinglink
ThingLink on myös Suomesta ponnistava tehotyökalu interaktiivisen sisällön tuottamiseen. Serviisi on suunnattu varsinkin markkinoijille ja sisällöntuottajille, mutta toimii mallikkaasti myös sosiaalisen myynnin tarpeisiin, kun halutaan luoda sitouttavampaa sisältöä, kerätä liidejä suoraan sisällöstä tai mitata mikä sisällössäsi kiinnostaa kävijölitä. ThingLinkin avulla muutat  kuvat ja videot interaktiivisiksi minuuteissa, jolloin esimerkiksi verkko – ja laskeutumissivustot tai myyntimateriaalit saavat uutta virtaa ja sitoutumissytykettä.
Sivuston työpöydän kautta pääset katsomaan tarkasti missä kohdassa sisältöäsi katsoja on aikaansa viettänyt ja klikkasiko kävijä laittamiasi linkkejä vai vain hutaisi hiirellä ohi. Kaikki selviää yhdellä silmäyksellä. Mikäli haluaisit esimerkiksi mitata mikä sisälössäsi on kävijää kiinnostavinta, tehdä A/B testauksen avulla toimivamman toteutuksen tai tarjota mahdollisuutta tarkempaan tuote-demoon suoraan sisällöstäsi, on ThingLink työkalu tarpeisiisi. Lataa myös maksuton mobiilisovellus (iOS ja Android) ja tutki sovelluksen somepuolta.
Mitä tekee: 
 • Muuttaa sisällöt interaktiiviseksi ja tarjoaa analytiikan missä kävijät liikkuvat sisällössä.
Mihin kysymykseen vastaa: 
 • Mistä tiedän mikä kohta erityisesti sivustossani on kiinnostavaa ja klikkasikö kävijä korostamaani kohtaa?
 • Kuinka voisin saada kerättyä kontakteja suoraan sisällöstä?
giosg
Kotimainen Giosg kuuluu ehdottomasti maailman Chat-työkalujen kirkkaimpaan kärkikastiin. Giosgista tekee erinomaisen erityisesti selkeä hallintapaneeli, rikas analytiikka sekä mahdollisuudet ottaa proaktiivisesti yhteyttä sivustosi asiakkaisiin. Mikäli käytössäsi ei ole ulkoistettua Chat -kumppania tai sisäisiä resursseja, voit määrittää Giosgin keräämään liidejä keskustelumaisen yhteydenottolomakkeen kautta, jonka jälkeen liidit pamahtavat postiisi automaattisesti.
Sovelluksen hallinta näyttää selkeästi millä laitteella, millä sivulla ja kuinka kauan asiakas on viipynyt sivuillasi. Voit myös määrittää tavoiteajat jonka sisällä asiakas saa automaattisen keskustelualoituksen tyylillesi sopivasti ja jatkaa keskustelua asiakkaan vastatessa tai vaihtoehtoisesti tarjota mahdollisuutta olla yhteydessä.Olet varmaan kuullut moneen otteeseen kuinka asiakas suorittaa yhä itsenäisemmin ostoprosessia verkossa. Giosgin kaltaisten sovellusten arvo liittyykin mahdollisuuteen käydä keskusteluja juuri siellä ja silloin kun asiakas itse verkkokivijalassasi asioi.
Mitä tekee: 
 • Mahdollistaa proaktiivisen Chat -keskustelun verkkosivuilla.
Mihin kysymykseen vastaa: 
 • Millä saisin selville kuinka monta kävijää sivustollani juuri nyt seikkailee?
 • Miten voisimme keskustella asiakkaidemme kanssa juuri heille sopivaan aikaan ja oikeassa paikassa ja kerätä liidejä verkkosivulta?

Kommunikaatio ja kontaktointi – matka kontaktista kohti kumppanuutta.

 

Sosiaalisen myynnin yksi keskeisimmistä fundamenteista on suhteiden syventäminen kiinnostavien keskusteluiden kautta. Matka kontaktista kumppaniksi käynnistyy monesti hyvinkin helposti kommenteista ja aidosta ajatustenvaihdosta eri sosiaalisissa kanavissa. Kriitikot monesti summaavat somen sähläämiseksi ja säntäilyksi, mutta monen monta myyntikäyntiä ja myyntimahdollisuutta myöhemmin kitinä kääntyy usein kiittelyksi ja toiminta sosiaalissa ympäristöissä ymmärretäänkin tärkeäksi tämän päivän työnteon tavaksi. Siirrä satasivuiset suunnitelmat sivuun ja kokeile ketterin kokeiluin missä kanavissa kannattaa olla läsnä ja osallistua.
Tärkeä toimintatapa onnistuneelle sosiaaliselle myynnille on löytää tavat ja työkalut, jotka toimivat juuri sinun tyyliisi sopivasti ja tukevat muuta myynnin tekemistäsi. Näin vaikuttaminen ja viestiminen ei tunnu tyrkytykseltä, eikä päälleliimatulta puffaukselta vaan viesteistäsi välittyy henkilökohtaiset mielipiteesi ja ajatuksesi. Pahimmin omat ihokarvat ponnahtavat pystyyn kun työntekijät on työnnetty jakamaan samalla saattella toimarin viimeisintä kirjoitusta tai jos joku on mukana vain kommentoimassa kriittisesti milloin kenenkin kirjoituksia. Seuraa ja supporttaa somekavereita, kerro mitä aidosti ajattelet, kommentoi ja kommunikoi kontaktien kanssa kuten kasvotustenkin.
Tällä kertaa fileerausvuorossa on sellaisia timanttisovelluksia ja medioita jotka voivat tuoda todella merkittäviäkin pyrähdyksiä henkilökohtaiseen tuottavuuteen ja tietenkin helpottaa kommunikaatiota ja yhteydenpitoa asiakkaisiin.

Tutustutaan tarkemmin kommunikaatioon ja kontaktointiin suunnattuihin suosituimpiin sosiaalisen myynnin työkaluihin!


Franz on aivan kultakimpale kiihtyvän somekommunikaation aikakaudella. Sen avulla saat siis yhteen sovellukseen kaikki pikaviestinsovellukset, joten joku ei pimpota jatkuvasti vaan voit vastata eri kanavien viesteihin kätevästi kerralla.


Palvelu tukee toistaiseksi noin kolmeakymmentä erilaista sovellusta, joten saat esimerkiksi WhatsApp, Messenger ja Slack -keskustelut kätevästi samaan kanavaan ja siten suoraviivaistat sometustasi ja allokoit aikasi hyppimättä jatkuvasti linjoille.

Mitä tekee?
 • Somen supersovellus kokoaa kaikki somekanavat yhden selkeän näkymän alle.
Mihin kysymykseen vastaa?
 • Miten saisin kaikki somekanavat kätevästi yhteen sovellukseen?
 • Miten voisin hallita paremmin erilaisia chattipimputtimia, jottei kokoajan joku pimpota?
hootsuite, social media, measure, manage
Hootsuite on yksi vanhimmista ja edistyksellisimmistä sosiaalisen median hallintatyökaluista, jonka avulla voit hallinnoida useita somekanaviayhden työpöytänäkymän avulla. Samantyylisiä työkaluja on todella monia,
joista itsellesi sopivimman löytäminen on tietenkin makuasia. Hootsuite on syntynyt sosiaalisen median kanavien hallintaan, mutta on vuosien varrella siirtynyt kohti yhä rikkaampaa analytiikkaa ja tiimityöskentelymahdollisuuksia, mikä tarjoaa mainiot mahdollisuudet myös sosiaaliseen myynnin tiimityöskentelyyn.
Mikäli suunnittelet esimerkiksi jotain kampanjaa jossa kerrotaan kontakteille tulevasta timanttisesta tapahtumasta, voitte ajastaa ja mittauttaa Hootsuitella miten kontaktit kiinnostuvat kommunikaatiostanne. Mikäli huomaatte haasteen haluttavuudessa, voitte rakentaa Hootsuitella oman laskeutumissivuston tai järjestää kilpailun tai kiinnostavan kyselyn suuremman sitoutumisen saavuttamiseksi, saatte tarvittavat lisäosat mittaamiseen ja muutoksiin saman katon alta.
Henkilökohtaisessa kommunikaatiossa voit käyttää Hootsuitea ajastaaksesi mielenkiintoista sisältöä suoraan sivustolta Hootlet -lisäosan avulla, ja voin täten tarjota tutuille tutkittavaa heille sopivampaan aikaan. Illalla surffatessa  saattaa sukeltaa sisältöön jonka jakaisi mielellään Suomalaisille somekamuille, mutta hitusen parempaan aikaan. Hootsuitella voit ajastaa arvokkaat ajatukset aamuun ja suunnata itse somesta sängynpohjalle. Matkan varrella voit sitten tutkailla miten sanomasi kiinnostivat kavereita ja klikkasiko kukaan kertomaasi. Lataa Chrome -lisäosa, ja tutki sopisiko työpöytänäkymä tukemaan omaa tekemistäsi.
Mitä tekee?
 • Auttaa hallinnoimaan useita sosiaalisen median tilejä ja antaa analytiikat yhden näkymän kautta.
Mihin kysymykseen vastaa?
 • Miten saisin kokonaiskäsityksen suorituskyvystäni somesta?
 • Minkä sovelluksen kautta voisin hallinnoida ja ajastaa viestejäni kätevästi yhden työpöydän kautta?
 • Haluaisimme kokeilla jotain kampanjaa, millä hallinnoisimme ja keskustelisimme kiinnostuneille?
 
Jos pitäisi valita yksi työkalu jota suosittelisin sosiaalisen myynnin työkalupakkiin, se saattaisi hyvinkin olla HubSpotin hahmojen kehittämä erillinen sovellus HubSpot Sales. HubSpot Sales toimii parhaiten mikäli käytätte HubSpot CRM:ää, jolloin saatte kommunikaation klikattua suoraan sähköpostista CRM järjestelmään, mutta työkalu toimii mallikkaasti myös itsenäisesti. Sovelluksen ilmaiversion rajoitteet on hyvä huomioida (notifikaatiot saat 200 träkättystä emailia / kk), joten massasähköpostien analytiikat kannatta hoitaa muulla serviisillä (tai maksullisella versiolla).
HubSpot Salesin avulla saat tiedon onko vastaanottaja lukenut sähköpostisi, jolloin saattiedon kannattaako kysyä jo kommentteja tekemääsi tarjoukseen vai käydä vielä kommunikaatiota muun kanavan kautta ja kysäistä kommentteja vasta sitten. Asiakkaan aika on arvokasta ja välillä voi käydä tilanne, että sisältörikas sähköpostisi ei ole päässyt vielä agendalle, jolloin voit miettiä millä muulla tavoin kannattaisi kontaktoida ja jatkaa juttua.
Mitä tekee?
 • Kertoo onko vastaanottaja lukenut lähettämäsi viestin ja auttaa ajastamaan sähköposteja.
Mihin kysymykseen vastaa?
 • Onko asiakas ehtinyt tutustua lähettämääsi sähköpostiin?
 • Milloin vastaanottaja on valmiimpi kommentoimaan kysymyksiäni?
gmail, boomerang, email
Gmail Boomerang lisäosat sähköpostiin ja kalenteriin tuovat tehoa työskentelyyn sähköpostin ja kalenterin kanssa. Sähköpostin lisäosalla voit ajastaa sähköpostit sopiviin ajankohtiin ja heittää bumergimuistutuksen itsellesi, jos esimerkiksi on tärkeä tapaaminen tulisi saada sovittua, mutta vastaus ehdotukseesi on viipynyt jo viikon verran. Näin pystyt luomaan itsellesi tehokkaan tavan pitää keskustelu käynnissä kiireen keskellä.
Kalenterisovellus antaa automaattisesti tiedot omankalenterisi tilanteesta tunnistamalla avoimet ajankohdat suoraan tekstistä. Kappas, ehdotetuista kolmesta keskiviikko näyttäisi sopivan ja klikkaamalla linkkiä lukkoon kalenteriin ja  kutsu perään. Sovellus helpottaa myös sopivien kalenteriaikojen sopimista tuoden tiedon tulevien viikkojen ohjelmasta jonka voit halutessasi jakaa suoraan sähköpostiin klikauksella. Miinuksena monelle sovellus toistaiseksi ennakoi vain englanniksi.
Sovellusten päähyöty tulee siis helpotuksista saada sovituksi sopiva yhteinen aika ja pitää tärkeät keskustelut käynnissä muistuttamalla mitä tulisi muistaa edistää ja kaikki saadaan sovittua suoraan sähköpostin sisältä.
Mitä tekevät?
 • Auttavat ajastamaan sähköposteja ja muistuttamaan tärkeistä asioista
Mihin kysymykseen vastaa?
 • Miten varmistaisin, että muistan palata sovittuna ajankohtana sovittuihin aiheesiin?
 • Minkä avulla muistaisin jatkaa juttua, jos kommunikointi on meinannut unohtua kiireen keskellä?
 • Miten helpottaisin ainaista kalenteribingoa ja löytäisin kätevästi molemmille sopivat ajat?

Suosittujen sosiaalisten medioiden summaus sosiaalisen myynnin substanssissa

On hyvä muistaa, että erilaiset sosiaalisen median kanavat ovat kullekin käyttäjälle erilaisia, joten käyttökohtaiset erot ja tavat voivat vaihdella suurestikin. Kuitenkin jokaisella kanavalla on omat ominaispiirteensä varsinkin millä tavoin keskustelua ja kommuniointia yleisesti käydään käyttäjien keskuudessa. Käydään läpi kolmea suosituinta somea sosiaalisen myynnin kannalta:

linkedin, social, selling, index

LinkedIn on monen ammattilaisen mielestä sosiaalisen myynnin sovelluksista suurin. Tämä sosiaalinen media on alusta alkaen suunniteltu työelämän ympärille. LinkedInin käyttö on monella alkanut ansioluettelon lataamisella ja erilaisten työntekijöiden tai työpaikkojen hakuun liittyvien asioiden ympärillä. Sittemmin LinkedIn on kehittynyt yhä sosiaalisemmaksi ja saavuttanut paikkansa myös sosiaalisten myyjien suosikkina. LinkedIn on myös onnistunut saavuttamaan statuksen sosiaalisen myynnin standardina, luomalla oman indeksin, SSI:n – Social Selling Index, jolla saat käsityksen omista sosiaalisen myynnin kyvykkyydestäsi perustuen neljään Linkedin määrittämään peruspilariin.
LinkedInin sosiaalisen myynnin peruspilarit perustuvat neljään elementtiiin; henkilöbrändin luomiseen, avainkontaktien löytämiseen, arvokkaan ammatillisen sisällön löytämiseen ja luomiseen, sekä suhteiden rakentamiseen ja syventämiseen. Luomalla oman profiilisi huolella ja kertomalla osaamisestasi saatat saada paljonkin kontaktipyyntöjä samanlaisten asioiden parissa työskenteleviltä. Kehittyneen hakutoiminnon avulla löydät asettamiesi kriteerien avulla henkilöitä joiden kanssa sinun kannattaisi keskustella tai tehdä syvempää tuttavuutta. LinkedIn Pulsen avulla taas voit tutustua kontaktiesi kirjoituksiin ja ajatuksiin ja tietenkin jakaa omia ajatuksiasi kirjoituksin ja täten rakentaa oma asiantuntijuuttasi.Lisäämällä taas linkit löydettäväksi ammattimaisesti luotuun LinkedIn profiilisi kutsut keskustelukumppanit verkostoosi, ja voit ryhtyä rakentamaan syvempää suhdetta.
LinkedIn on siis sosiaalinen media ammatillisten asioiden ympärillä, jonka kautta voit sekä syventää suhteitasi, että myös jakaa omia ajatuksiasi arvostamillesi ihmisille kirjoitusten ja kommenttien kautta. LinkedIn tehokas hakukone löytää päättäjät prospektimerestä ja auttaa sinua rakentamaan omaa asiantuntijuuttasi jakamiesi ajatusten kautta. Lisää linkki LinkedIn profiilisi samoin tein sähköpostiisi ja ala rakentamaan ja rikastuttamaan verkostoasi.
Avainarvot sosiaaliseen myyntiin: 
 • Positiivisimmat prospektit ja lämpimimmät liidilistat luot luotettavasti LinkedInistä
 • Mielipidejohtajat jakavat aktiivisesti ajatuksiaan ja ovat myös tavoitettavissa vain viestin päässä.
 • Tehokas työkalu ammattimaisen asiantuntijabrändin luomiseen ja mielipiteiden jakamiseen.
facebook
Suurimman sosiaalisen median poisjättämisen myös sosiaalisen myynnin kontekstissa olisi synti, siksi sananen myös Facebookista. Facebook lähti liikkelle kanavana keskustella kavereiden kanssa. Sittemmin suosion räjähtäessä mukaan tulivat myös erilaiset ryhmätja sivut joiden kautta seurata omia kiinnostusten kohteita kätevästi.
Yrityksille Facebook tarjoaa todella hyviä mahdollisuuksia sitouttaa seuraajia erilaisin sosiaalisin kampanjoin ja laskeutumissivustoin. Erilaisten lisäosien avulla saat esimerkiksi luotua laskeutumissivuston suoraan uutisvirtaan, jonka avulla kerätä liidejä tarjoamalla sähköpostia vastaan kiinnostavaa sisältöä kuten oppaita ja tuoreita tietopaketteja.
Sosiaalista myyntiä tekevien ammattilaisten kannalta kanava on myös erittäin tehokas, mutta luonteeltaan myös kaikista henkilökohtaisin. Monelle Facebook on myös täysin privaatti, joten kehoittaisin varovaisuuteen kovin aktiivisessa aloitteenteossa ventovieraille. Toki jos keskustelu kaverin kanssa on käynnistynyt vilkkaasti esim. ryhmän kautta on hyvinkin luontevaa jatkaa juttua kahden kesken esim. Messenger pikaviestisovelluksen kautta.
Varsinkin tiedonkeruun, kiinnostavien tapahtumien sekä erilaisten ryhmien löytämiseen Facebook on tautisen tehokas työkalu. Tapahtumasivujen kautta saat tiedon tulevista kiinnostavista tapahtumista missä kannattaisi käydä vaihtamassa kortteja kiinnostavien kontaktien kanssa. Erilaisissa ryhmissä käydään todella aktiivista ja avointa keskustelua ja monesti myyntiliidejä viuhuu todella tehokkaastikin, koska monelle ryhmät ovat hyviä paikkoja helpottaa omaa tiedonhakua arvostettujen ammattilaisten avulla. Kirjoita kiinnostuksesi hakukenttään ja löydät aivan varmasti jonkun ryhmän täynnä talentteja.
Avainarvot sosiaaliseen myyntiin: 
 • Ryhmistä kavereita ja kiinnostavia keskusteluja.
 • Tulevat tapahtumat tarjoavat tiedon missä kannattaa olla.
 • Yrityksille sivustot ja sosiaaliset kampanjat takovat liidejä.
twitter
Twitter on ollut alusta asti somemaailman outolintu joka on sittemmin saavuttanut suosion myös sosiaalisten myyjien keskuudessa. Luonteeltaan Twitter on sekoitus ammatillisia ajatuksia sekä henkilökohtaisia hajatelmia kavereiden kesken. Sosiaalisessa myynnissä Twitter toimii tehokkaasti uusien kiinnostavien keskustelukumppanien löytämiseen ja avoimeen ajatustenvaihtoon. Monotoninen mainospuhe täällä(kin) ampuu täällä omaan nilkkaan, joten pohjana tekemiselle kannattaa käyttää aitoa ja avointa ajatustenjakoa jonka jälkeen voitte jatkaa keskustelua privaatisti ja istua alas tai soitella tarkemmin yhteistyön tiimoilta. Korostan, että monet hyvät keskustelut alkavat todella kasuaaleista kommenteista, joten kannatta rohkeasti liittyä mukaan ja kommentoida omia ajatuksia aiheisiin.
Jos pitäisi summata joku muistisääntö Twitterin taidokkalle käytölle, sen voisi summata esimerkiksi muistisanaan SUORA.
 • Seuraa supertähtiä ja kehitä kanavasta sinulle sopiva sosiaalinen alusta.
 • Uskalla osallistua rohkeasti keskusteluun, mutta muista myös sivuuttaa suosiolla sekoilut.
 • Osallistu omilla mielipiteilläsi ja jaa sisältöä jotka kertovat arvoistasi ja ajatuksistasi.
 • Rajoita minäkeskeistä myyntipuffausta ja muista kannustaa kavereita.
 • Aloita aktiivisesti ja aidolla tyylillä myös omien ajatusten jakaminen.
Vaikka monet ovat käyttäneet Twitteriä ammatillisesti jo vuosia, harva on vieläkään täysin syventynyt kahteen kiinnostavaan osioon jotka viserrin tarjoaa, rikkaaseen analytiikkaan ja tarkkaan hakutoimintoon. Twitterin omat analytiikkatoiminteet tarjoavat tiedot miten verkostosi on kehittynyt, minkä alan ammattilaiset seuraavat sisältöjäsi,  sekä millaiset viestit saavuttavat silmäpareja. Kehittyneen hakutoiminnon avulla taas selvitettyä tarkastikin ketkä keskustelevat samanlaisista sisällöistä joista itsekin olet kiinnostunut ja saattaisitte löytää jutunjuurta jatkossakin. Twitter toimii siis tehokkaasti sekä prospektoinnissa, että kanavana kontaktoida kiinnostavia käyttäjiä.
Avainarvot sosiaaliseen myyntiin: 
 • Hashtägeillä ja hakutoiminnolla saat tehokkaasti samanhenkisiä seurattavia.
 • Aidolla, avoimella ja aktiivisella ajatustenjaolla saat myös itsellesi seurattavia
 • Twitterissä viestivät vaikuttajat ja Twiiteissä tarjoillaan tuoreimmat tiedot.
 • Ole aito ja osallistu,niin kullanarvoinen kumppani saattaa olla muutaman keskustelukierroksen päässä.

Kiitos kun jaksoit lukea, nyt väitän, että sinulla on valtaosaa parempi
käsitys millaisilla työkaluilla helpotat omaa Social Selling toimintaasi.

Respectiä & Rakkautta,

Ei kommentteja

Kommentointi on suljettu.