Hymy – arvokas tavoite - Sani Leino - Social Selling
226
post-template-default,single,single-post,postid-226,single-format-standard,bridge-core-2.9.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Hymy – arvokas tavoite

Hymy – arvokas tavoite

Monet markkinoinnin ja myynnin ammattilaiset ovat valmiina aloittamaan alkuvuoden aktiivisesti, täynnä intoa, inspiraatiota ja tiukkoja tulostavoitteita. Tarvittava määrä tapaamisia. Kova kombo kontakteja ja kohtaamisia. Kymmenen kauppaa kuun loppuun. Kaksitoista blogia kvartaaliin. Kymmenen kiloa keissistä veke kesään mennessä. Sairaat setit salia ja sopivasti sulkista viikossa. Valmiina ollaan!

Meillä on kullakin paljon erilaisia kirjoitettuja tai mietittyjä tavoitteita, varsinkin näin vuoden alussa. Vuoden alku onkin hyvä aika aloittaa puhtaalta pöydältä ja uusia itsensä kohti uuden, uljaan vuoden suuria seikkailuja.

Tämä on hienoa. On aidosti hienoa nähdä, kuinka monet asettavat itselleen tarkkoja tavoitteita koskien työtä, vapaa-aikaa tai muita elämän tärkeitä osa- alueita, ja puhkuvat innosta, kun kalenterivuosi on taas täynnä toivoa. Yksi tärkeä tavoite jää kuitenkin lähes kaikilta mittaamatta. Ehdotankin, että aletaan mitata myös jotakin, jolla on aidosti arvoa asiakkaalle: heidän kasvoilleen piirtyviä hymyjä hyvästä palvelusta.

Miksemme aidosti ota myös pehmeämpiä arvoja mukaan tiukoiksi tavoitteiksi?

Liian usein tavoitteet on suunnattu vain omaa organisaatiota ja kassakonetta kohti. Liian harvalla on konkreettisia keinoja ja mitattuja tavoitteita, joilla voimme aidosti auttaa kanssakulkijoita ja varmistaa asiakkaidemme positiivisen tunnekokemuksen.

Näin siitäkin huolimatta, että tiedämme pienenkin pyyteettömän palveluksen tai kunnollisen kehun tuntuvan meistä kaikista niin hyvältä. Asiakaskokemuksen korkein aste on aina asiakkaan kasvoille piirtyvä spontaani hymy. Siinä on meille aidosti arvokas tavoite.

Miksemme siis aloittaisi samoilta seisomilta askellusta kohti asiakaskokemuksen korkeimman arvon mittaamista? Aloitetaan yhdessä tästä hetkestä ja mitataan asiakkaan kasvoille piirtyvien hymyjen määrää. Aluksi vaikkapa viikkotasolla. Sitten tiukennetaan tahtia ja yllätetään asiakkaamme hyvänpäiväisesti hymyillä päivittäin.

Muistutan kaikkia, että kovien tulosten taustalla ovat aina pehmeät arvot, kuten luottamus, välittäminen ja aito arvostus. Spontaanin hymyn aiheuttaman tunnejäljen muistamme varmasti vanhoinakin, joten annetaan sille myös tavoitteissamme aidosti tilaa. Kuten Maya Angeloukin on viisaasti todennut:

Ihmiset eivät muista, mitä teit tai sanoit, mutta se, mitä sait heidät tuntemaan, jää mieleen iäksi.

Tsemppiä alkavaan vuoteen!

Ei kommentteja

Kommentointi on suljettu.